Explore
VICTORIAN HOUSE HMO 2017-11-12T21:43:12+00:00

Project Description

HASTINGS, UK

VICTORIAN HOUSE HMO

This run down 4 storey Victorian terraced house was to be given a thorough modernisation suitable for an HMO (house of multiple occupation, targeted at young professionals), with completely new wiring, plumbing, heating, thermostatic radiators for individual temperature control, Wifi, and smoke and heat detectors.

Each room was given good lighting, a TV point and ample sockets to include USB points, and was furnished such that it provides not only an area for study, sitting and relaxing, and sleeping, but additionally also good wardrobe and drawer space.

Every floor now has a bathroom, shared by only two rooms. To achieve this, an extra bathroom was created out of the rear bedroom on the first floor whilst leaving a small walk in wardrobe area for the bedroom. The master bathroom on the 2nd floor was given an extra shower cubicle in addition to a large modern bath, and the shower room on the top landing was also completely renovated. There is also a cloak room on the ground floor, behind the utility room.

The main window in the kitchen was turned into a large French door to provide direct access to the rear patio and garden. The door to the small lobby, previously providing access to the garden, was bricked up and turned into a window, and this is now used as a utility room, with a washer and dryer, which was missing in the house.

The kitchen was turned into a very smart kitchen dining room with a central island, which  houses 2 double ovens and lots of drawer storage to three sides. One side is used as a breakfast bar. Built in kitchen units, floor to ceiling to one wall, an a huge side by side Fridge/Freezer, provide ample storage for a large family or up to 6 six sharers.

The boxed in under stairs space was opened up to act as a cloak room with ample space for shoes and to hang coats, as well as some other items such as a pram, or even some bikes.

All woodwork was painted in modern calm taupe and shade variations thereof was used throughout the house. All doors were re-hung to open against the wall thereby increasing the feeling of spaciousness in each of the rooms.

The house was also renovated and repainted on the the outside and the garden at the back was given a small new lawn, and a couple of smart decking areas with built around seating, so there is no need for garden furniture.

BESPOKE PROJECTS

YOU MAY ALSO LIKE